SADRŽAJ
1. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Mihael Kušen, Tatjana Prebeg, Vesna Židovec
Taksonomija, uzgoj, mjere njege i održavanja ciklame
Taxonomy, cultivation, care and maintenance of cyclamen
2. PREGLEDNI RAD – REVIEW PAPER
Autori: Ivan Širić, Ivana Troskot Vugrenić
Učinci prerade na bioaktivne spojeve gljiva
Processing effects on bioactive compounds in mushrooms
3. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Vlatka Petravić Tominac, Antonija Trontel, Mario Novak, Nenad Marđetko, Marina Grubišić, Blanka Didak Ljubas, Mateja Buljubašić, Božidar Šantek
Lignocelulozni nusprodukti iz poljoprivrede i prehrambene industrije kao pokretač napretka biotehnološke proizvodnje
Lignocellulosic byproducts from agriculture and the food industry as a driver of biotechnological production progress
4. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Laura Banović, Stjepan Sito, Nikola Bilandžija, Mateja Grubor, Igor Kovačev, Domagoj Zimmer, Andrea Puškarić, Vlado Kušec
Suvremena linija dorade ljekovitog bilja na primjeru kamilice
A modern line for processing of medicinal herbs based on the example of chamomile
5. PREGLEDNI RAD – REVIEW PAPER
Autori: Luka Šumanovac, Mladen Jurišić, Petar Lukač, Stjepan Sito, Domagoj Zimmer
Elektrostatičko apliciranje zaštitnih sredstava
Electrostatic application of protective agents
6. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Ivana Alpeza, Katarina Rončević, Ivan Budimir
Adaptation of expert wine assessors to less familiar sensory testing methods without pretraining
Prilagodba ekspertnih ocjenjivača vina manje poznatim metodama senzornih ispitivanja bez prethodne pripreme
7. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Đurđica Kovačić, Bojan Stipešević, Ljubica Ranogajec, Goran Herman, Gordana Bukvić, Lara Ergović, Meri Engler, Davor Kralik, Brigita Popović
Agronomic performance of the Camelina sativa accession and its biogas production
Agronomska performanca i iskoristivost Cameline sative u svrhu proizvodnje bioplina
8. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Brigita Popović, Meri Engler, Đurđica Kovačić, Goran Herman, Gordana Bukvić, Lara Ergović
The influence of biostimulants on strawberries yield, nutritional and sensory fruit quality
Utjecaj biostimulatora na prinos, hranjivu i senzornu kvalitetu plodova jagoda
9.STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Vinko Krstanović, Kristina Habschied, Tanja Mađerević-Pavetić, Snježana Keleković, Ana Domaćinović, Krešimir Mastanjević
Mikroorganizmi u pivarskim sirovinama tijekom slađenja
The impact of microorganisms on barley and malt quality
10. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Iva Šikuten, Bernard Kozina, Ana Jeromel, Darko Preiner, Ana-Marija Jagatić Korenika
Senzorna ocjena pjenušavog vina ´Graševina´ klon OB-435
Sensory evaluation of Graševina clone OB-435 sparkling wine
11. PREGLEDNI RAD – REVIEW PAPER
Autori: Ana Matin, Karlo Špelić ,Tajana Radić, Tomislav Vašarević , Božidar Matin
Dorada i skladištenje krumpira
Potato processing and storage
12. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Ivana Varga, Matej Cerovečki, Iva Žulj, Ranko Gantner, Vjekoslav Tadić, Miro Stošić
Redoslijed agrotehničkih mjera u proizvodnji krumpira za preradu u čips
Agrotechnical measures in potatoes production for processing into chips
13. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Branka Levaj, Ana Dobrinčić, Zrinka Čošić, Maja Repajić
Fresh-cut Potatoes Treated with Fennel Essential Oil during Storage at 8 °C
“Fresh-cut” krumpir tretiran eteričnim uljem komorača tijekom skladištenja pri 8 °C