SADRŽAJ
1. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Mihael Kušen, Tajana Prebeg, Vesna Židovec
Hippeastrum, prugasti sunovrat
Hippeastrum, knight’s star
2. PREGLEDNI RAD – REVIEW PAPER
Autori: Elena Petrović, Sara Godena, Emilija Raspudić
Pregled utjecaja ekoloških čimbenika na pojavu i razvoj štetnika masline (Olea europaea L.)
Review of the impact of ecological factors on the occurrence and development of olive (Olea europaea L.) pests
3. PREGLEDNI RAD – REVIEW PAPER
Autori: Ana Matin, Ivan Brandić, Karlo Špelić, Božidar Matin,Vanja Jurišić, Luka Brezinščak
Potencijal uzgoja, dorade i skladištenja gorušice
The potential of growing, processing and storing mustard
4. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Tomaž Poje, Kristijan Simčič
Usporedba različitih konstrukcija orošivača kod orošavanja vinove loze na terasama
Comparison of different air-assisted sprayers designs when spraying grapevines on terraces
5. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Slavica Dudaš, Lucija Božić, Rock Finale, Marijana Kozarić Ciković, Marin Tomičić, Martina Peršić
Kvaliteta timijana ‘Deutcher Winter’ iz uzgoja u brdskom području uz primjenu biostimulatora
The quality of thyme ‘Deutscher Winter’ from cultivation in upland regions using biostimulators
6. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Božidar Benko, Sanja Fabek Uher, Sanja Radman, Nevena Opačić
Rokovi uzgoja krumpira u različitim klimatskim područjima Republike Hrvatske
Potato growing seasons in different climatic zones of the Republic of Croatia
7. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autor: Ivana Varga, Ivana Šmituc, Tajana Panišić
Primjena kalija u gnojidbi krumpira
Potassium in potato fertilization
8. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autor: Zlatko Svečnjak
Proizvodnja kukuruza u plodosmjeni i monokulturi
Corn production in crop rotation and monocropping
9. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Željko Andabaka, Marija Brkljčić, Darko Preiner, Domagoj Stupić, Zvjezdana Marković, Edi Maletić, Jasminka Karoglan Kontić, Ivana Tomaz, Iva Šikuten
Utjecaj ampelotehničkih zahvata na kemijski sastav grožđa sorte ‘Zlatarica vrgorska’ u vinogorju Vrgorac
The influence of ampelotehnical measures on the chemical compositions of grapes of the variety ‘Zlatarica vrgorska’ in the Vrgorac winegrowing area
10. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Nino Rotim, Ivica Perić, Dražen Martinović
Blatina-autohtoni vinski kultivar Hercegovine
Blatina-autochthonous wine cultivar of Herzegovina
11. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Antonija Tomić, Ivana Alpeza, Ana Jeromel
Kemijski sastav hrvatskih voćnih vina kupine, aronije i višnje
Chemical composition of fruit wines from Croatia