SADRŽAJ
1. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Mihael Kušen, Tatjana Prebeg, Vesna Židovec
Pospješivanje lukovica odabranih vrsta geofita za raniju prodaju
Forcing of bulbs of selected species of geophytes for earlier sale
2. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Anamarija Banaj, Đuro Banaj, Bojan Stipešević, Dražen Horvat, Dominik Mikolčević
Utjecaj sustava sjetve na prinos zrna kukuruza
Impact of seeding system on the maize grain yield
3. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autor: Zlatko Svečnjak
Štete od ljetnih suša u proizvodnji kukuruza i soje
Yield and quality losses from summer droughts in corn and soybean production
4. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Marijana Ivanek–Martinčić, Josipa Kristanović, Ivka Kvaternjak, Iva Rojnica, Marcela Andreata-Koren, Danijel Jug
Utjecaj različitih sustava obrade tla i gnojidbe kukuruza na napad i štete od kukuruznog moljca (Ostrinia nubilalis Hübner)
The influence of different tillage systems and corn fertilization on infestation of European corn borer (Ostrinia nubilalis Hübner)
5. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Aleksandar Mešić, Juraj Srpak
Obvezni pregled tehničke ispravnosti prskalica u skladu sa standardom ISO 16122
Mandatory inspection of the technical correctness of pesticide sprayers in accordance with the ISO 16122 standard
6. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Ivana Varga, Vesna Đurović
Trendovi proizvodnje i konzumacije krumpira u svijetu
Trends of potato production and consumption in the world
7. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Denis Stajnko , Damijan Kelc
The growing profile of Diplotaxis tenuifolia (L.) DC. under different LED lighting
Potencijal rasta rukole Diplotaxis tenuifolia (L.) DC. pod različitim LED osvjetljenjem
8. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Saud Hamidović, Belmin Bajrović, Amer Sunulahpašić, Fejzo Bašić, Teofil Gavrić, Berina Imamović, Blažo Lalević
The potential of ragweed (Ambrosia artemisiifolia L.) essential oil in the suppression of bacterial growth
Potencijal esencijalnog ulja ambrozije (Ambrosia artemisiifolia L.) u supresiji bakterijskog rasta
9. PREGLEDNI RAD – REVIEW PAPER
Autori: Nino Rotim, Katica Crnjac
Žilavka-autohtoni vinski kultivar Hercegovine
Žilavka-autochthonous wine cultivar of Herzegovina
10. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Željko Andabaka, Katarina Anzulovć, Darko Preiner, Domagoj Stupić, Zvjezdana Marković, Edi Maletić, Jasminka Karoglan Kontić, Ivana Tomaz, Iva Šikuten
Dinamika prosušivanja i promjene kakvoće grožđa sorte ‘Plavina’ u kontroliranim uvjetima proizvodnje prošeka
Dynamics of grape drying and changes in ‘Plavina’ grape quality under controlled conditions in production of prošek
11. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Josip Mesić, Anita Pichler, Ivana Ivić, Dunja Ćosić, Brankica Svitlica
Deskriptori i različite percepcije vina Graševine
Descriptors and different perceptions of Graševina wine