SADRŽAJ
1. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Helena Ereš, Angelina Dujković, Karolina Vrandečić
Bijela trulež na uljaricama
White rot on oilseed crops
2. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Nino Rotim, Dragan Jurković, Božo Mustapić
Maslinarstvo na području općine Neum
Olive growing in the municipality of Neum
3. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Marija Ravlić, Renata Baličević, Marijana Tucak, Matej Mijić, Lucija Stanić, Nikolina Stojanović, Vlatka Skokić
Alelopatski potencijal lucerne (Medicago sativa L.) na klijavost sjemena i rast klijanaca povrća
Allelopathic potential of alfalfa (Medicago sativa L.) on seed germination and seedling growth of vegetables
4. PRETHODNO PRIOPĆENJE – PRELIMINARY COMMUNICATION
Autori: Zvjezdana Marković, Martina Milković, Jasminka Karoglan Kontić, Darko Preiner
Usporedba klasičnog i in vitro razmnožavanja vinove loze
Comparison of classical and in vitro multiplication of grapevine
5. PRETHODNO PRIOPĆENJE – PRELIMINARY COMMUNICATION
Autori: Željko Andabaka, Klara Filaković, Darko Preiner, Domagoj Stupić, Zvjezdana Marković, Edi Maletić, Iva Šikuten, Jasminka Karoglan Kontić, Petra Štambuk, Ivana Tomaz
Ampelografska evaluacija klonskih kandidata sorte ‘Graševina bijela’ (Vitis vinifera L.) u uvjetima vinogorja Zagreb
Ampelographic evaluation of clone candidates of grapevine variety Graševina bijela (Vitis vinifera L.) in the vineyards of Zagreb
6.IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Tomislav Plavša, Željko Andabaka, Igor Palčić, Ana Jeromel
Mogućnosti promjene sadržaja etanola i ukupne kiselosti vina korištenjem Saccharomyces cerevisiae kvasaca
Management of ethanol content and total acidity inwines by use of Saccharomyces cerevisiae yeasts
7. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Iva Babić, Ana Jeromel, Ana-Marija Jagatić Korenika
Utjecaj kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na kemijski sastav vina sorte ´Frankovka´
The impacts of Saccharomyces cerevisiae and Lachancea thermotolerans yeast strains on changes in
chemical composition of Blaufränkisch wine
8. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autor: David Gluhić
Gnojiva na bazi bakra u gnojidbi vinove loze
Copper fertilizers in fertilization of grapes
9. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Valentina Tuščić, Darko Preiner, Željko Andabaka, Domagoj Stupić, Zvjezdana Marković, Ana Marija Jagatić Korenika, Iva Šikuten, Petra Štambuk, Ivana Tomaz, Ana Jeromel
Utjecaj inaktivnih kvasaca na polifenolni sastav grožđa sorte Plavina
Influence of inactive yeasts on polyphenolic composition of Plavina grapes
10. IZVORNI ZNANSTVENI RAD – ORIGINAL SCIENTIFIC PAPER
Autori: Ivana Alpeza, Katarina Lukić, Ivna Linke, Karin Kovačević Ganić
“Portugizac Mlado vino”; is the aroma of younger red wine more attractive?
“Portugizac Mlado vino”; je li aroma mlađeg crvenog vina senzorno privlačnija?
11. PREGLEDNI RAD- REVIEW PAPER
Autor: Tihomir Miličević
Fomopsioza ili crna pjegavost vinove loze (Diaporthe neoviticola, syn. Phomopsis viticola)
Phomopsis cane and leaf spot of grapevine (Diaporthe neoviticola, syn. Phomopsis viticola)
12. STRUČNI RAD – PROFESSIONAL PAPER
Autori: Ankica Sarajlić, Emilija Raspudić, Ivana Majić, Toni Kujundžić, Mato Drenjančević
Koliko znamo o američkom cvrčku (Scaphoideus titanus Ball, 1932)?
How much do we know about the American grapevine leafhopper (Scaphoideus titanus Ball, 1932)?
Recenzije
Još nema recenzija.